Afscheid van Fluffy

Afscheid van Fluffy

854
0
SHARE

Afgelopen maandag hebben wij afscheid moeten nemen van ons hondje Fluffy. Ze was in november/december al erg ziek geweest, maar had zelf aangegeven heel graag de opening van de praktijk mee te maken. Dus knapte ze weer op en heeft ze dat gehaald. En hoe! Ze heeft ervan genoten. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik mijn opleiding kon afronden, mijn diploma in ontvangst kon nemen en de praktijk kon openen, we hebben samen die fase helemaal afgerond. En nu was ze klaar, allebei klaar voor een nieuwe stap, door een nieuwe poort. Zij naar de Regenboogbrug en ik naar mezelf manifesteren en dieren en mensen helpen met mijn talenten en kennis.

Ik heb de eer gehad om haar te mogen begeleiden in haar laatste fase, ik heb daar wel hulp bij gehad van gidsen en begeleiders hier en elders, maar uiteindelijk heeft ze zelf de overstap gemaakt. Ik ben trots op haar en mezelf dat we dat samen hebben gedaan. Ze wilde echt niet meer naar de dierenarts, die was wel gebeld en zou komen, maar voor die tijd is ze zelf gegaan.

In tegenstelling tot wat ik met ons hondje Elvis en andere dieren die worden ingeslapen heb ervaren in dit geval is dat ze zo snel over was. Bij dieren die ingeslapen worden duurt het toch even voordat ze beseffen wat er gebeurd is, soms een paar uur, soms een paar dagen, maar bij Fluffy was het meteen. Ze voelde zich zo licht en vrij, het was echt een hele bijzondere ervaring. Daardoor konden we haar ook de volgende dag al aan moeder aarde terug geven.

Vorige week vrijdag, toen Fluffy er nog was, hadden we al besloten tot adoptie van een hondje uit Griekenland, dan zouden we weer 3 honden hebben. We hadden er al eerder over gedacht maar Fluffy was toen degene die het tegenhield. En nu degene die haar ok gaf. Dit hondje, Jenny, zou ik maart hier heen komen. Maar we kregen deze week bericht dat ze volgende week al naar Nederland komt. Fluffy is aardig bezig 🙂

Het is dus even een beetje emotioneel en hectisch bij de praktijk, maar het hoort wel bij mij en bij mijn leven.

Fluffy

04-04-1999

02-02-2015

Fluffy 

Rust zacht lieve vrouw. Je hebt ons zoveel gegeven, zoveel liefde. Wat was je een mooie oermoeder en healer. Wat een levenskracht en wil heb je laten zien in de tijd dat je bij ons mocht zijn. Net iets meer als 9 jaar was dat. We hebben van je genoten, van je aanwezigheid, want dat was je, aanwezig. We hebben zoveel van je mogen leren, allemaal. Wat vond je het leuk om overal mee naar toe te gaan. Van lange wandelingen tot korte rondjes, mee naar school, mee op vakantie, mee naar familie en vrienden. Alles was goed. Lekker op schoot in de auto, genieten van alles wat voorbij kwam. Dat kon je, genieten, van het leven. En van eten. We zullen je aardse aanwezigheid enorm missen, maar weten ook dat je nu lekker verder gaat genieten met je vriendjes, vriendinnetjes en kindjes bij de Rainbow Bridge.

Dankjewel lieverd, voor alles en meer.

Richard, Diana, Saraja, Luna en Toendra

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.